Armudun her çeşidi tattırılacak… Gürsu mutfağı görücüye çıkıyor


BURSA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın takviyesi ile gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası” programları kapsamında, Gürsu’da da Türk Mutfağı’nın zenginlikleri tanıtılacak.

Türk Mutfağı Haftası Gürsu Programı; 26 Mayıs Pazar günü, Gürsu Seyir Terası’nda yapılacak. Gürsulular’ın Pazar keyfi, yöresel lezzetlerin sunumu ve bayan kooperatiflerinin stantlarıyla renklenecek.

Kadın kooperatiflerinin ve yöre esnafının dayanağı ile oluşturulacak menü birbirinden varlıklı içeriklerle dikkat çekiyor.

Gürsu Belediyesi’nin organize ettiği aktiflikte iştirakçiler; marmelatlı kurabiye, armut kurusu, tahinli pide, samsa, hınkal, armut pekmezi, armut sirkesi, cevizli lokum, armutlu kek, cağ kebap ve bamyadan oluşan yöresel lezzetleri tatma imkanı bulacak.

Etkinlikte ayrıyeten, Gürsu Üretici Bayan Kooperatifi ve Ağaköy Bayan Kooperatifi’nin ürettiği eserlerin de tanıtımı ve satışı yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir